PublikovanéKategórie Fotografie,Galérie,Videá

FOTO/VIDEO: Oslavy 650.výročia prvej písomnej zmienky o obci Koš

Dňa 29.júla 2017 sa v obci Koš na futbalovom ihrisku konali oslavy 650. výročia prvej písomnej zmienky o obci Koš. Podujatie prilákalo množstvo občanov nielen z Koša a Kanianky ale aj z okolitých obcí. Medzi pozvanými hosťami boli okrem iných aj zástupcovia z družobnej obce Jarcová z Moravy.

Na pódiu vystúpili: country skupina Kaňon, banícky spevácky súbor Kahanec, folklórne skupiny Košovan z Kanianky a Lúčina z Koša, miestna rocková kapela Project z Koša, folklórna skupina Poluvská muzika a rock-popová skupina Color zo Sebedražia. Program spestrilo aj pekné vystúpenie detí zo Základnej a materskej školy z Koša. O večernú zábavu sa postarala skupina Rios so Sebedražia.

Ako občerstvenie sa na mieste pripravovali rôzne špeciality nielen z Koša. Členovia miestneho Klubu dôchodcov uvarili 2 veľké kotle známej košovskej špeciality „Fazuľa a baba“. Ďalej sa podávala kapustnica, kotlíkový guláš z diviny a ako sladký dezert boli pripravené palacinky. Okrem týchto miestnych jedál, pripravili hostia z južného slovenska, z Kráľovej nad Váhom, chutnú špecialitu z kysnutého cesta pečeného vo vlastnej hlinenej piecke. Priatelia z Arménska pripravili chutné grilované mäsko s názvom „Šašlíky“.

Starosta obce, Štefan Závadinka, v rámci podujatia odmenil niekoľko osobností, ktorí sa pričinili o rozvoj a dobré meno našej obce.

Počasie oslavám ako vždy prialo a zábava tak mohla pokračovať až do skorých ranných hodín.

 

Pozrite si momenty dňa, zachytené počas osláv nášho 650. výročia prvej písomnej zmienky.